Zilvermeeuwstraat 37

1221 KK Hilversum

€375.000 k.k.

Beschikbaarheid

Verkocht onder voorbehoud

Oppervlak

107 m2

Bouwjaar

1934

Kamers

4

IN VERBAND MET DE VELE AANVRAGEN VOOR BEZICHTIGINGEN ZIJN WIJ GESTOPT MET INPLANNEN EN WERKEN WIJ MET EEN WACHTLIJST! ONZE EXCUSES HIERVOOR. WILT U OP DE WACHTLIJST KOMEN DAN KUNT U EEN E-MAIL STUREN EN DAN ZULLEN WIJ MET U CONTACT OPNEMEN ALS ER EEN PLEKJE VRIJ KOMT, UITERAARD OP VOLGORDE VAN AANVRAGEN!

Zwanger van ons eerste kind wisten we dat we Amsterdam wilden verlaten en op zoek moesten naar een fijn huis voor ons gezin. Onze eisen waren flink. We wilden vlakbij het centrum en een station wonen, maar wilden ook ruimte, een tuin, dichtbij natuur en het liefst een jaren ’30 woning. Hilversum kenden we niet, maar bleek voor ons de perfecte combinatie van stads en toch veel natuur en rust.

Op dit huis waren we op slag verliefd en het voldeed aan al onze eisen! Toen we over de drempel stapten op de mooie oude visgraten vloer, de fijne open hal in, wisten we dat we niet meer verder hoefden te zoeken.

In de woonkamer stond toen nog een verhoging waarop een kachel stond. Omdat wij deze niet gingen gebruiken, hebben wij de verhoging weg laten halen en de vloer op deze plek in oude staat laten herstellen. Door deze aanpassing hebben we, voor ons gevoel, veel meer ruimte in de woonkamer gecreëerd.
Veel hoefde er verder niet te gebeuren in het huis. We hebben alles geverfd (binnen en buiten) en de dakgoten laten vervangen. Wel zat er toen wij het kochten een deur in die niet bij de stijl van het huis paste. We hebben deze laten vervangen voor de huidige deur die naar ons idee perfect bij de stijl van het huis past.
Wij hebben veel gebruik gemaakt van de voor- en achtertuin. Al vroeg in het voorjaar heb je ’s ochtends en ’s middags een heerlijk zonnetje in de voortuin. Vanaf maart is de zon ook te vinden in de achtertuin in de ochtend/middag. Voor het avondzonnetje is het “dakterras” in de zomer perfect.
Helaas hebben we er door tijdgebrek geen officieel dakterras van kunnen maken. Maar met een goed hekwerk is dat vrij makkelijk te realiseren.

Heerlijk is het dat alles zo dichtbij de Zilvermeeuwstraat is: het station, het centrum, supermarkten, de hei. Ook speeltuintjes zijn er in de buurt en door ons veel gebruikt.
Van de gemeente hebben we begrepen dat deze speeltuintjes binnenkort “groener” gemaakt worden, dus nog fijner voor de kids.

Nu ons gezin verder is uitgebreid gaan wij dorpser wonen en dragen wij dit fijne huis graag over aan een nieuw stel of (jong) gezin.
Wij kijken terug op hele mooie jaren in dit huis en deze buurt. We gaan ons fijne huis, met het centrum en de hei zo dichtbij, stiekem wel erg missen.

+ Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs 375.000
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Bouwvorm
Bouwjaar 1934
Bouwvorm Bestaande bouw
Liggingen Aan rustige weg, In woonwijk
Indeling
Perceel oppervlakte 112 m2
Woonoppervlakte 107 m2
Energie
Isolatievormen Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas
Soorten verwarming CV ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk
Soorten warm water CV ketel
CV ketel type Nefit
Buitenruimte
Tuintypen Achtertuin, Voortuin
Type Achtertuin
Oppervlakte 35 m2
Kwaliteit Normaal
Positie Noord
Bergruimte
Soort Vrijstaand steen
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten Openbaar parkeren
Soorten Geen garage
Dak
Dak type Zadeldak
Overig
Permanente bewoning Ja
Waardering Goed
Waardering Goed
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
Voorzieningen Rookkanaal

+ Lees meer