Spoorlaan 9a

1406 SR Bussum

€1.425.000 k.k.

Beschikbaarheid

Beschikbaar

Oppervlak

184 m2

Bouwjaar

1906

Kamers

6

Toen wij dit huis in voor het eerst zagen, was het liefde op het eerste gezicht!
Onze naam stond als het ware op de gevel..

Ondanks dat echt ALLES gedaan moest worden, zagen we de potentie en wisten we dat we hier gelukkig zouden gaan worden! En dus verlieten wij ons vorige fijne huis voor dit grote avontuur. En we hebben er geen moment spijt van gehad, want wat hebben we hier fijn gewoond en wat wonen we hier nog steeds fijn!

Net zoals we voor dit avontuur gingen, zijn we nu weer gevallen voor een nieuw project en daarom zoeken we mensen die hier net zo gelukkig willen worden als wij..

Toen wij zeven jaar geleden dit huis kochten hadden we best wel wat vraagtekens over wonen aan de ‘Spoorlaan’. Want de naam suggereert immers dat het aan het spoor ligt, wat niet klopt. Er liggen 2 blokken huizen tussen en ondanks dat je eigenlijk overal in Bussum de trein wel kunt horen, hoorde ik elke keer als ik binnen was of in de tuin stond eigenlijk niets. Daarom zijn we vervolgens om beurten op verschillende tijden stiekem in de bosjes gaan liggen om te luisteren. En natuurlijk hoor je hem dan wel, maar verbazend weinig en hij is zo voorbij. Een auto maakt meer lawaai!

De Spoorlaan is een van de straatjes in het geliefde ‘Meijerkampbuurtje’. En het heet de Spoorlaan, omdat de mensen die deze huizen lieten bouwen, bij de NS werkten.
Het is nog net het randje Spieghel, maar wel met de gezelligheid van buren om je heen.
Er wonen veel jonge gezinnen en de kindjes spelen veel bij elkaar en op straat. Vlakbij is ook nog een waanzinnig ‘voetbalveldje’ en de hei is op kruipafstand! Je loopt zo het gezellige centrum in en het station Bussum Zuid is om de hoek.

Het huis is in 1906 gebouwd met de allerbeste materialen. Het staat na al die jaren letterlijk nog ‘als een huis’! Geen scheuren, verzakkingen ed.
Helaas was de ziel er in de jaren ’70 redelijk uitgeslagen, maar wij hebben er heel erg ons best voor gedaan om de overgebleven oorspronkelijke details te behouden en te restaureren en ook om de authentieke sfeer weer terug te brengen.

De tuin is natuurlijk niet super groot, maar toch voelt het heerlijk vrij en beschut aan. We wilden heel graag de sfeer van een sprookjesachtige binnentuin creëren. En dat is meer dan gelukt dankzij het ontwerp van tuinarchitect, Wim Verzantvoort.
Met het breedste gedeelte vol op het zuiden, zorgt de bamboe en de grote plataan voor voldoende schaduwplekjes en sfeer. Op elk moment van de dag, het hele jaar door, is er een lekkere plek te vinden en door het lichtontwerp van Rainforest Lightning is het ook ’s avonds een geweldige plek om te zijn met familie en vrienden.

De meeste buren hebben hun auto op straat staan, zodat je maximaal van de tuin gebruik kunt maken. Dat was ook onze keuze. 99% van de keren parkeert iedereen recht voor zijn eigen deur en daardoor heb je altijd een plekje dichtbij.

Onze makelaar zal tijdens de bezichtigingen alles vertellen over wat we in de afgelopen jaren hebben gedaan aan het huis.

Kortom een heel fijne, ruime woning met heel veel karakter en uitstraling!
En naast het heerlijke huis, krijgen de nieuwe bewoners er ook nog eens de liefste en leukste buren bij!

+ Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs 1.425.000
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bouwvorm
Bouwjaar 1906
Bouwvorm Bestaande bouw
Liggingen Aan rustige weg, In woonwijk, In bosrijke omgeving
Indeling
Perceel oppervlakte 300 m2
Woonoppervlakte 184 m2
Energie
Soorten verwarming CV ketel
Soorten warm water CV ketel
CV ketel type HR
Buitenruimte
Tuintypen Tuin rondom, Zonneterras
Type Tuin rondom
Kwaliteit Aangelegd onder architectuur
Bergruimte
Soort Vrijstaand steen
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten Parkeervergunningen
Soorten Geen garage
Dak
Dak type Zadeldak
Overig
Permanente bewoning Ja
Waardering Goed tot uitstekend
Waardering Goed tot uitstekend
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
Voorzieningen Mechanische ventilatie, alarminstallatie, TV kabel, Buitenzonwering, Airconditioning, Rookkanaal, Dakraam, Glasvezel kabel, Natuurlijke ventilatie

+ Lees meer