Prinses Marielaan 2

1405 EP Bussum

€835.000 k.k.

Beschikbaarheid

Verkocht onder voorbehoud

Oppervlak

135 m2

Bouwjaar

1920

Kamers

5

De buurt
Wonen aan de Prinses Marielaan 2 is heerlijk! Met onze twee dochters van 4 en 5 kwamen we uit het buitenland terug naar Nederland en besloten we een woning te kopen in Bussum. Een kindvriendelijke buurt was voor ons erg belangrijk, dus het Spiegel kwam al snel in beeld.
Het huis is bijzonder geschikt voor mensen die graag rustig willen wonen in een groene omgeving, met of zonder kinderen. Er wonen zowel gezinnen met opgroeiende kinderen in allerlei leeftijden, maar ook mensen waarvan de kinderen het huis al hebben verlaten en nog steeds genieten van de fijne woonomgeving.

Er is een ruime keuze aan basisscholen en middelbare scholen op fietsafstand. Omdat het een rustige buurt is waar auto’s rekening houden met kinderen kunnen ze zich al snel zelfstandig bewegen naar school, sport en vriendjes. De sportvelden zijn dichtbij, ook dit is erg prettig. Het doodlopende stukje op de hoek creëert een veilige speelplek.

De buurt is erg groen en rustig,. Meerdere natuurgebieden zijn op loopafstand, dit maakt het makkelijk om er op te gaan om te wandelen, fietsen en hardlopen. Ook qua nabijheid van snelwegen is de locatie erg gunstig. Winkelen kan in het dorp, de Hilversumse Meent en de winkels aan de Mackaylaan. Al deze plekken zijn ongeveer 5-10 minuten fietsen.

Het huis
Door de hoge plafonds voelt het huis zelf erg ruim, dit maakte dat we voor dit huis kozen destijds. Het ‘hoekje’ is ideaal om een plekje apart te creëren voor kinderen, piano of studie. De haard maakt de woonkamer gezellig in de herfst en winter, de vele ramen laten de hele dag zonlicht door.
Omdat de zon rondom het huis beweegt is er bijna de hele dag zon, wat ook de tuin een hele fijne plek maakt. Doordat de tuin om het hele huis ligt is er voldoende mogelijkheid om leuke plekjes te creëren. De haag rondom geeft een gevoel van privacy en een mooi groen uitzicht.

De overloop geeft een gevoel van lucht en ruimte. De slaapkamer aan de straatkant heeft een ruime inloopkast, de tweede grote slaapkamer heeft ook een ingebouwde kast met legplanken.

De ruime badkamer hebben we vernieuwd bij het bewonen. Door de twee wastafels kunnen we efficiënt omgaan met omkleedrituelen.

De grote zolder, met douchecabine en wastafel, geeft nog een extra mogelijkheid om een slaapkamer en/of studeerkamer te maken.

+ Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs 835.000
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding Per datum
Bouwvorm
Bouwjaar 1920
Bouwvorm Bestaande bouw
Liggingen Aan rustige weg, In woonwijk
Indeling
Perceel oppervlakte 238 m2
Woonoppervlakte 135 m2
Energie
Isolatievormen Dakisolatie, Dubbelglas
Soorten verwarming CV ketel
Soorten warm water CV ketel
CV ketel type Nefit Topline HRC 30
Buitenruimte
Tuintypen Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Type Achtertuin
Oppervlakte 66 m2
Kwaliteit Fraai aangelegd
Positie Zuidwest
Bergruimte
Soort Vrijstaand steen
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten Openbaar parkeren
Soorten Geen garage
Dak
Dak type Zadeldak
Overig
Permanente bewoning Ja
Waardering Goed
Waardering Goed
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen

+ Lees meer