Lekstraat 146-2

1079 EX Amsterdam

€ 850.000 k.k.

Beschikbaarheid

Beschikbaar

Oppervlak

123 m2

Bouwjaar

1932

Kamers

5

Heerlijk wonen in de Rivierenbuurt

***See English description below***

KARAKTERISTIEK EN LICHT 3-KAMER APPARTEMENT (86 M2) MET 2 SLAAPKAMERS, BALKON (4 M2), VEEL AUTHENTIEKE DETAILS, BERGING EN EEN ZELFSTANDIG APPARTEMENT (38 M2) MET BALKON (2,4 M2), GELEGEN OP DE TWEEDE EN VIERDE VERDIEPING VAN GOED ONDERHOUDEN JAREN DERTIG PAND IN DE GEWILDE RIVIERENBUURT.

TOUR
Woning 1:
De portiek trap geeft toegang tot de gezamenlijke entree gelegen op de eerste verdieping, gemeenschappelijk trappenhuis, tweede verdieping met overloop en toegang tot de woning. Ruime hal met toegang tot alle vertrekken, aan de voorzijde ligt de lichte en ruime woonkamer met een sfeervolle erker. Aan de achterzijde bevindt zich het eetgedeelte met openslaande deuren naar het balkon en deze ruimte geeft toegang tot de keuken. De witte hoogglans keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser (Whirlpool), grote koelkast, vriezer met drie lades en voldoende opbergruimte. Daarnaast beschikt de keuken over een RVS vijfpits gasfornuis met grote oven (Smeg). De keuken geeft toegang tot het balkon, waar je in de namiddag en begin van de avond kunt genieten van het zonnetje. De aansluiting voor de wasmachine en de cv-ketel bevinden zich in een kast op het balkon. De master bedroom is gelegen aan de achterzijde van de woning en geeft toegang tot de badkamer, welke is voorzien van een bad/ douche en wastafel. Het separate toilet is toegankelijk via de badkamer en de hal. Aan de voorzijde bevindt zich de tweede slaapkamer, welke momenteel in gebruik is als kinderkamer voor twee kinderen. De ruime kamer beschikt over een ruime inbouwkast en is voorzien van twee grote ramen. Deze slaapkamer is toegankelijk vanuit de hal en de woonkamer. De woning kenmerkt zich door veel licht en haar authentieke kenmerken zoals een erker, een visgraat vloer in de hal, en-suite schuifdeuren in glas-in-lood en diverse deuren met bovenramen in glas-in-lood. Alle muren zijn gestuukt en wit van kleur. Kortom, je kunt er zo in.

Woning 2:
Op de vierde verdieping is een zelfstandig twee kamer appartement gelegen. Dit appartement beschikt over een lichte woonkamer met openslaande deuren naar het balkon, twee inbouwkasten en een open keuken. Deze is voorzien van een kleine koelkast,4 pit inductieplaat en een oven. De hal geeft toegang tot de ruime badkamer, voorzien van een douchecabine, toilet en wastafel en tot de ruime slaapkamer. Het appartement beschikt over een eigen cv-ketel en is gerenoveerd in 2016. Alle muren zijn gestuukt, wit van kleur en er ligt een lichte laminaat vloer.

BUURTGIDS
De woning is gelegen in de rustige Rivierenbuurt in de groene lekstraat. Centraal gelegen tussen de gezellige Maasstraat en de Rijnstraat met diverse traiteurs, restaurants en winkels zoals een bakker, slagerij en groenteboer. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Deen, Albert Heijn, Lidl en diverse speciaalzaken op de Rijn- en Maasstraat. Voor de deur bevindt zich het Miep Gies plantsoen, een parkje waar je volop kan genieten van de zon en waar de kinderen kunnen spelen. Tevens liggen diverse parken om de hoek zoals het Beatrixpark, het Amstelpark en het Martin Luther Kingpark. In de omgeving treft u veel goede basisscholen, diverse kinderdagverblijven, sportverenigingen en speeltuinen.

BEREIKBAARHEID & PARKEREN
Het appartement is uitstekend gelegen. Met de auto ben je binnen 15 minuten rijden op luchthaven Schiphol en binnen 5 minuten op de uitvalswegen A2 en A10. De woning is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het Amstel Station, Station RAI en station Zuid zijn in de buurt. Parkeren is géén probleem. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid voor de deur/ in de straat. Je kunt een vergunning aanvragen via het vergunningstelsel (vergunning gebied Zuid 4.2).

OPTIES
1.Je kunt de woning op de tweede verdieping zelf bewonen en de andere zelfstandige woning gaan verhuren middels een hospita contract. Aangezien het 1 appartementsrecht betreft, krijg je géén problemen met het nieuwe woningwaarderingsstelsel;
2. Je kunt beide woningen verhuren voor circa €4.000 per maand;
3. Je kunt beide zelf gaan bewonen. Je kunt er een mooi kantoor van maken of de woning gebruiken voor gasten, oudere kinderen of bijvoorbeeld een au pair. Op 2 hoog zou je de muur tussen de keuken en de woonkamer kunnen doorbreken en hier een open keuken creëren. Hiervoor heb je eerst toestemming nodig van de VvE, een omgevingsvergunning van de Gemeente en uiteraard ook een stalen balk om het gewicht op te vangen.

VERENIGING VAN EIGENAREN
+ Actieve en financieel gezonde Vereniging;
+ Vereniging van Eigenaars gebouw Lekstraat 146/148, 4 leden met allen 1 stem;
+ Kadastraal bekend Amsterdam V 10535 A3 (2 appartementen, maar 1 appartementsrecht);
+ Gesplitst in 2003, 1/4 onverdeeld aandeel in de gemeenschap;
+ Professioneel beheerd door: VVE NL;
+ Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) aanwezig;
+ De servicekosten bedragen €210- per maand;
+ Deze zomer wordt het enkele glas aan de voorzijde vervangen voor HR++ glas.

GROND
De woning is gelegen op grond van de Gemeente Amsterdam. De (Voortdurende) erfpacht is afgekocht tot 2050. Er is géén aanvraag gedaan voor het overstappen naar eeuwigdurende erfpacht.

KENMERKEN
+ Bouwjaar 1932;
+ 86 m2 appartement op 2 hoog conform NEN2580 meetrapport;
+ 37 m2 appartement op 4 hoog conform NEN2580 meetrapport;
+ 1 appartementsrecht, 2 woningen;
+ Massief eikenhouten visgraat vloer, origineel in de hal;
+ Aangewezen als beschermd stad- of dorpsgezicht;
+ Berging op zolder, gemeenschappelijk eigendom met separate ruimte voor gebruik;
+ Overloop met ruimte voor een kinderwagen, buggy;
+ Veel originele details (glas-in-lood bovenramen- en schuifdeuren, erker en een schouw);
+ Kindvriendelijke buurt. Parkje voor de deur, waar de kinderen kunnen spelen en in de nabijheid van vele kinderdagverblijven en scholen;
+ Gunstig gelegen t.o.v. faciliteiten, de Zuidas, ziekenhuizen en uitvalswegen;
+ HR-ketel (Remeha) uit 2014 (2de verdieping) en HR ketel (Remeha) uit 2017 (4de verdieping);
+ Opkoopbescherming is niet van toepassing;
+ Niet-zelfbewoningsclausule van toepassing;
+ Oplevering per 1 december;

WONINGDOSSIER
Onderstaande documenten zijn beschikbaar via Move.nl:
1. Akte van Levering;
2. Akte van splitsing:
3. Vragenlijst B;
4. Lijst van Zaken;
5. Notulen 2023/2024:
6. Meerjaren Onderhoudsplan:
7. Overzicht reservefonds;
8. Polis opstalverzekering;
9. NEN 2580 meetrappport;
10. Plattegrond tweede verdieping;
11. Plattegrond vierde verdieping;
12. Energielabel;
13. Toestemming VvE splitsing.

BEZICHTIGEN & BIEDEN
Wil je deze woningen graag bezichtigen? Bel dan ons kantoor of stuur ons een mail. De verkopende makelaar Rosalie Zuidema geeft je graag een rondleiding in deze charmante woning. U ontvangt van ons een bevestiging van de afspraak en een link naar het digitale woningdossier Move.nl. Via dit portaal kunt u de documenten bekijken en een bod uitbrengen.

Voor inlichtingen of het maken van een afspraak voor een bezichtiging:
Visch & van Zeggelaar Amsterdam 020 209 1911

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

***English description***
Lovely living in the Rivierenbuurt

CHARACTERISTIC AND BRIGHT 3-ROOM FLAT (86 M2) WITH 2 BEDROOMS, BALCONY (4 M2), MANY AUTHENTIC DETAILS, STORAGE ROOM AND AN INDEPENDENT FLAT (38 M2) WITH BALCONY (2.4 M2), LOCATED ON THE SECOND AND FOURTH FLOOR OF WELL-MAINTAINED 1930S BUILDING IN THE SOUGHT-AFTER RIVIERENBUURT.

TOUR
Property 1:
The porch staircase gives access to the communal entrance located on the first floor, communal staircase, second floor with landing and access to the flat. Spacious hallway with access to all rooms, at the front is the bright and spacious living room with an attractive bay window. At the rear is the dining area with French doors to the balcony and this room gives access to the kitchen. The white high-gloss kitchen is equipped with various built-in appliances such as a dishwasher (Whirlpool), large fridge, three-drawer freezer and plenty of storage space. In addition, the kitchen features a stainless steel five-burner gas hob with large oven (Smeg). The kitchen gives access to the balcony, where you can enjoy the sunshine in the afternoon and early evening. The connection for the washing machine and the central heating boiler are located in a cupboard on the balcony. The master bedroom is located at the rear of the house and gives access to the bathroom, which is equipped with a bathtub/shower and washbasin. The separate toilet can be accessed via the bathroom and hallway. At the front is the second bedroom, which is currently in use as a nursery for two children. The spacious room features a large built-in wardrobe and has two large windows.
The spacious room features a large built-in wardrobe and has two large windows. This bedroom can be accessed from the hallway and the living room. The house is characterised by lots of light and its authentic features such as a bay window, a herringbone floor in the hall, en-suite sliding doors in stained glass and several doors with upper windows in stained glass. All walls are plastered and white in colour. In short, you can move right in.

Property 2:
A self-contained one-bedroom flat is located on the fourth floor. This flat features a bright living room with French doors to the balcony, two built-in wardrobes and an open kitchen. This is equipped with a small fridge, 4 pit induction hob and an oven. The hall gives access to the spacious bathroom, equipped with a shower cubicle, toilet and sink and to the spacious bedroom. The flat has its own central heating boiler and was renovated in 2016. All walls are plastered, white in colour and there is a light laminate floor.

NEIGHBOURHOUD GUIDE
The property is located in the quiet Rivierenbuurt in the green Lekstraat. Centrally located between the cosy Maasstraat and Rijnstraat with various caterers, restaurants and shops such as a bakery, butcher and greengrocer. For your daily shopping, you can go to Deen, Albert Heijn, Lidl and various specialist shops on Rijnstraat and Maasstraat. In front of the door is the Miep Gies park, a small park where you can enjoy the sun and where the children can play. Various parks are also just around the corner, such as the Beatrixpark, the Amstelpark and the Martin Luther Kingpark. In the vicinity you will find many good primary schools, various day-care centres, sports clubs and playgrounds.

ACCESSIBILITY & PARKING
The flat has an excellent location. By car, you can reach Schiphol airport within 15 minutes and the A2 and A10 motorways within 5 minutes. The property is also easy to reach by public transport. Amstel Station, RAI Station and Zuid Station are nearby. Parking is no problem. There is always plenty of parking space in front of the door/ in the street. You can apply for a permit via the permit system (permit area Zuid 4.2).

OPTIONS
1. You can occupy the flat on the second floor yourself and rent out the other independent flat through a hospita contract. Since it is 1 flat right, you will not have any problems with the new housing rating system;
2. You can rent out both properties for around €4,000 a month;
3. You can occupy both yourself. You could turn them into a nice office or use them for guests, older children or an au pair, for example. On the second floor, you could break through the wall between the kitchen and the living room and create an open kitchen here. For this, you would first need permission from the owners’ association, an environmental permit from the municipality and, of course, a steel beam to support the weight.

OWNERS’ ASSOCIATION
+ Active and financially sound Association;
+ Association of Owners building Lekstraat 146/148, 4 members with 1 vote each;
+ Kadastraal bekend Amsterdam V 10535 A3 (2 flats, but 1 flat right);
+ Split in 2003, 1/4 undivided share in the community;
+ Professionally managed by: VVE NL;
+ Multi-year maintenance plan (MJOP) available;
+ Service costs are €210- per month;
+ This summer, the single glass on the front will be replaced for HR++ glass.

GROUND
The property is situated on land owned by the Municipality of Amsterdam. The (perpetual) ground lease has been bought off until 2050. No application has been made to switch to perpetual ground lease.

FEATURES
+ Built in 1932;
+ 86 m2 flat on 2 high in accordance with NEN2580 measurement report;
+ 37 m2 flat on 4 high in accordance with NEN2580 measurement report;
+ 1 flat right, 2 dwellings;
+ Solid oak herringbone floor, original in the hall;
+ Designated as a protected town or village site;
+ Attic storage room, jointly owned with separate room for use;
+ Many original details (stained-glass windows and sliding doors, bay window and a fireplace);
+ Child-friendly neighbourhood. Park in front of the door, where children can play and close to many nurseries and schools;
+ Conveniently located to facilities, the Zuidas, hospitals and roads;
+ HR boiler (Remeha) from 2014 (2nd floor) and HR boiler (Remeha) from 2017 (4th floor);
+ Non-self-occupancy clause applies;
+ Delivery 1st of December;

DOCUMENTS
The documents below are available via Move.nl
1. Deed of Delivery;
2. Deed of subdivision:
3. Questionnaire B;
4. List of movables;
5. Minutes 2023/2024:
6. Multi-year Maintenance Plan:
7. Reserve fund overview;
8. Building insurance policy;
9. NEN 2580 measurement report;
10. Second floor plan;
11. Floor plan fourth floor;
12. Energy label;
13. Consent of the owners’ association to split the apartment.

VIEWING & BIDDING
Would you like to view these properties? Then call our office or send us an email. The selling broker Rosalie Zuidema will be happy to give you a tour of this charming home. You will receive a confirmation of the appointment and a link to the digital home file Move.nl. Through this portal, you can view the documents and make an offer.

For information or to make an appointment for a viewing:
Visch & van Zeggelaar Amsterdam 020 209 1911

+ Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs 850.000
Status Beschikbaar
Aanvaarding Per datum
Bouwvorm
Bouwjaar 1932
Bouwvorm Bestaande bouw
Liggingen Aan rustige weg, In woonwijk
Indeling
Woonoppervlakte 123 m2
Energie
Isolatievormen Dubbelglas
Soorten verwarming CV ketel
Soorten warm water CV ketel
CV ketel type HR ketel (Remeha)
Buitenruimte
Tuintypen Geen tuin
Bergruimte
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten Openbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
Soorten Geen garage
Dak
Dak type Plat dak
Overig
Permanente bewoning Ja
Waardering Redelijk tot goed
Waardering Redelijk tot goed
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel

+ Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief