Koningin Emmalaan 24

1405 CL Bussum

€1.395.000 k.k.

Beschikbaarheid

Verkocht onder voorbehoud

Oppervlak

196 m2

Bouwjaar

Vanaf 1906 t/m 1930

Kamers

7

En zo ben je opeens 20 jaar verder en is het tijd om onze “woon loopbaan” in een ander huis voort te zetten. In 2004 zijn wij vanuit Amsterdam naar Bussum verhuisd. De eerste 10 jaar hebben we met veel plezier op de Zwarteweg gewoond totdat de 110m2 wat te klein werd voor een gezin met opgroeiende kinderen.

Eind 2013 hebben we het huis uit 1905 aan de Koningin Emmalaan gekocht, een van de mooiste lanen van het Spiegel. Het was toen in, laten we zeggen, een ietwat gedateerde staat (bekijk de foto’s maar als je komt kijken, het fotoboek ligt op de keukentafel). Het grote voordeel was dat we het huis helemaal naar onze eigen wensen konden inrichten. Alles is eruit gegaan, zoals dat zo mooi heet. Het huis is vervolgens in een 6 maanden durende verbouwing weer helemaal klaar gemaakt voor de komende 100 jaar. We hebben het grondig aangepakt waarbij het karakter van het huis niet is aangetast. Naast alle renovatiewerkzaamheden hebben we ook een aantal van onze wensen gerealiseerd: er is nu vanuit alle ruimten op de begane direct toegang naar de tuin via openslaande deuren, waardoor binnen en buiten in elkaar overlopen. In de woonkeuken is een open haard op ooghoogte gemaakt, zodat we tijdens het koken, eten en het spelen van spelletjes naar het vuur kunnen kijken.
Er is een tweede badkamer gekomen (handig met kinderen!) en een werkkamer op de begane grond. Door de vele ramen en openslaande deuren is het een zeer licht huis, het geeft een strandhuis gevoel middenin het groen.

Twee jaar later hebben we een veranda aan het huis laten maken, waaronder je een flink aantal maanden van het jaar buiten kan eten en – mocht het wat frisser worden – dan doe je de heaters aan. Daarna hebben we een (verwarmd) tuinhuis gebouwd. Dit heeft ons een heerlijke tweede werkplek met uitzicht op de tuin gegeven, maar ook voor de kinderen is deze ruimte, naast de veranda, een fijne plek om te ‘chillen’.

Het huis is heerlijk ruim, heeft een grote woonkeuken met aangrenzend zonnig terras. Het huis heeft drie slaapkamers op de eerste verdieping en een badkamer. Op de tweede (zolder)verdieping is een grote ‘master bedroom’ met een open badkamer. Je zult als nieuwe eigenaar in dit huis een fijne tijd hebben.

Mocht je Bussum niet kennen, het huis ligt in de prachtige villawijk het Spiegel op een paar minuten fietsen van scholen (basis en middelbaar) en verschillende sportclubs (hockey, voetbal en tennis) en dichtbij het station Naarden-Bussum.

Wij zijn toe aan de volgende stap, de oudste studeert al en de jongste gaat nu ook. We hebben besloten om weer in de stad te gaan wonen. En hoewel we daar veel zin in hebben, verlaten we het huis toch met pijn in het hart. Het huis aan de Emmalaan is voor ons vol met herinneringen aan een heerlijke tijd en doet ons beseffen hoe snel de tijd voorbij gaat.

Het huis is ingemeten conform de richtlijnen van de NVM. Het woonoppervlakte van de villa bedraagt ca. 179m2 en het woonoppervlakte van het bijgebouw (tuinhuis) bedraagt ca. 18m2.

+ Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs 1.395.000
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Bouwvorm
Bouwjaar periode Vanaf 1906 t/m 1930
Bouwvorm Bestaande bouw
Liggingen Aan rustige weg, In woonwijk
Indeling
Perceel oppervlakte 444 m2
Woonoppervlakte 196 m2
Bouwjaar periode Vanaf 1906 t/m 1930
Energie
Isolatievormen Dubbelglas
Soorten verwarming CV ketel, Open haard
Soorten warm water Geiser eigendom
CV ketel type Remeha Calenta CW6
Buitenruimte
Tuintypen Tuin rondom
Type Tuin rondom
Kwaliteit Normaal
Bergruimte
Soort Vrijstaand steen
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten Openbaar parkeren
Soorten Geen garage
Dak
Dak type Samengesteld dak
Overig
Permanente bewoning Ja
Waardering Goed
Waardering Goed
Huidige bestemming wonen
Voorzieningen
Voorzieningen alarminstallatie, Buitenzonwering, Glasvezel kabel

+ Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief