Kloveniersburgwal 103-2V

1011 KB Amsterdam

€850.000 k.k.

Beschikbaarheid

Beschikbaar

Oppervlak

123 m2

Bouwjaar

1905

Kamers

4

NIEUW IN DE VERKOOP – Een unieke kans in een uitzonderlijk mooi bewaard monumentaal grachtenpand aan de Kloveniersburgwal. Het appartement van 123 m2 dient volledig gerenoveerd te worden en biedt daarom eindeloze mogelijkheden om het compleet naar eigen smaak te verbouwen en in te richten. Het appartement is gelegen op eigen grond, verdeeld over twee woonlagen en beschikt over een zonnig terras.

Het appartement is prachtig gelegen nabij de Amstel, De Munt, Utrechtsestraat en de Nieuwmarkt. Tevens heeft het een gunstige ligging ten opzichte van de Noord-Zuidlijn. Een omgeving met cultuur, dynamiek en goede restaurants en gezellige horeca.

Indeling
De rijke en historische entree geeft toegang tot het appartement gelegen op de tweede en derde verdieping van het voorhuis. De woonkamer bevindt zich aan de kant van de Kloveniersburgwal wat zorgt voor een prachtig uitzicht over de gracht en Aluminiumbrug. Verder bevinden zich op deze verdieping de eerste slaapkamer, badkamer, separaat w.c. en open keuken. Op de derde verdieping bevinden zich de overige twee slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde van het appartement biedt tevens toegang tot het dakterras van circa 12 m2.

Het pand
De eerste vermelding van het huis dateert uit 1612 en een aantal jaren later kreeg het de naam “De Blauwe Arent” vanwege de (blauw) ververij die er destijds was gevestigd. De huidige gevel dateert uit ca. 1720 in de opvallende zogenaamde Lodewijk XIV stijl met daarin de halfronde entreedeur. Deze hol gebogen voordeur geldt als een van de meest monumentale voordeuren van oud Amsterdam. Daarnaast is de prachtige gang, zover bekend de langste uit de 18de eeuw, nog volledig intact.

Ooit heeft het pakhuis aan de Groenburgwal 40 genaamd “Malang” ook bij de Kloveniersburgwal 103 gehoord en had de functie voor het opslaan van koffie en thee. In 1977 is het pand gesplitst in appartementsrechten verdeeld over het voor- en achterhuis, het pakhuis aan de Groenburgwal is geen onderdeel meer van de Vereniging.

Het pand is aangewezen als een Rijksmonument.

Bijzonderheden:
– Gebruiksoppervlakte wonen ca. 123 m²
– Eigen grond
– Zonnig dakterras van ca. 12 m²
– Rijksmonument
– VVE bijdrage € 270,- per maand
– Vereniging van eigenaren is lid van monumentenwacht en maken gebruik van subsidie voor regulier onderhoud van het gebouw o.a. schilderwerk, marmeren lambrisering gang en zinkwerk van de dakgoot. Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies
– Notaris keuze koper.

Ouderdoms-, asbest- en niet-zelfbewoningsclausule van toepassing, een recent bouwkundig rapport van het object is op te vragen.

+ Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs 850.000
Status Beschikbaar
Aanvaarding Direct
Bouwvorm
Bouwjaar 1905
Bouwvorm Bestaande bouw
Indeling
Woonoppervlakte 123 m2
Energie
Soorten verwarming CV ketel
Soorten warm water CV ketel
Buitenruimte
Tuintypen Geen tuin
Bergruimte
Parkeergelegenheid
Soorten Geen garage
Dak
Overig
Permanente bewoning Ja
Waardering Goed
Waardering Goed
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
Voorzieningen TV kabel, Rookkanaal, Natuurlijke ventilatie

+ Lees meer