Heereweg 450A

2161 DH Lisse

€1.150.000 k.k.

Beschikbaarheid

Beschikbaar

Oppervlak

283 m2

Bouwjaar

Vanaf 1906 t/m 1930

Kamers

7

WONEN IN EEN VOORMALIGE BOLLENSCHUUR
Tussen de bloeiende bollenvelden wonen Peter, Marijke en dochter Pien in een monumentale bollenschuur van bijna honderd jaar oud. Dit waanzinnige leefhuis beschikt over 3 slaapkamers (mogelijkheid tot 6), gigantische inloopkast, 2 badkamers, een werkruimte, een multifunctionele ruimte en een fraai aangelegde tuin rondom, gelegen in Lisse op een perceel van 600 m2 tussen de bollenvelden. Welkom bij de Heereweg 450A.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video of maak een afspraak voor een bezichtiging.
*** English description below***

WAT DE VERKOPERS GAAN MISSEN
“ Het multifunctionele karakter van ons huis: van heerlijk wonen en werken tot gezellige feestjes in de borrelschuur”

TOEN
Deze prachtige bollenschuur is gebouwd in 1928 en ontworpen door Van Reeuwijk uit Sassenheim. Op de gevel van dit gemeentelijke monument staat Van der Zon. Dit was de eerste eigenaar en daarna is de schuur nog 2 generaties gebruikt om de bollen in op te slaan en te drogen. Via een luik werden vroeger de houten kisten met bollen via een mechanische lift via een luik op de eerste verdieping gezet om te drogen. In 2006 is de bollenschuur omgetoverd tot woning en atelier en galerie. Vandaag de dag zijn de details van de oorspronkelijke bollenfunctie zijn nog steeds zichtbaar.

NU
Sinds 2012 wonen Peter, Marijke en Pien in deze unieke woning. Voor dit gezin is de ruimte aan de voorzijde (het voormalige atelier), omgebouwd tot een ruimte met een stoere en industriële uitstraling. Deze ruimte is momenteel in gebruik als werk- en ontspan ruimte. Er staat een pooltafel, er is een gezellige tv-hoek en op een verhoging staat een grote eettafel. In deze ruimte is er al menig feestje gevierd, vandaar dat de verkopers deze ruimte de borrelschuur noemen.

TOUR
Stel je eens voor…
Je komt aanrijden en parkeert je elektrische auto, naast die van je partner en zet hem aan je eigen lader.
Via de voordeur kom je aan in de hal, waar je jouw jas ophangt en je doorloopt naar de woonkamer. De openhaard en de kaarsen branden en er staat een lekker muziekje aan.

Je partner staat te kokkerellen in de luxe open keuken, voorzien van een grote koelkast en vriezer, 5-pits gaskookstel, een afzuigkap en heel veel opbergruimte. Er is ook een grote oven aanwezig, maar deze moet vervangen worden.
De schuifdeur staat open naar de fraaie achtertuin en je hoort de vogeltjes fluiten.
De kinderen zijn aan het spelen in het atelier. Het eten is klaar en iedereen schuift gezellig aan tafel. Na een lekker diner is het tijd om de kinderen naar bed te brengen. Zij hebben allebei een mooie kamer én een eigen douche.

Wanneer de kinderen op bed liggen, laat je het bubbelbad vol lopen om vervolgens even bij te komen van een drukke dag met een wijntje erbij. Daarna loop je de gigantische inloopkast kast in, zoek je alvast je outfit voor morgen uit, loop je door naar jouw slaapkamer en kruip je je bed in. Slaap lekker.

SLAPEN
Op de eerste verdieping bevinden zich momenteel 3 slaapkamers, elk met hun eigen bijzondere kenmerken. De hoofdslaapkamer geeft toegang tot een enorme inloopkast, waar menig persoon jaloers op zou zijn. De rode loper is al uitgerold. De tweede slaapkamer bestaat uit twee delen. Een slaapruimte en een speel/ studeer ruimte. Vanuit deze kamer heb je een prachtig uitzicht over de bollenvelden. De derde slaapkamer is momenteel in gebruik als logeerkamer. Deze kamer is ruim en lekker licht. In deze kamer bevindt zich het oude bollenluik.

BADDEREN
Er zijn twee badkamers aanwezig. De hoofd badkamer is zeer ruim en beschikt over een toilet, bidet, design radiator, dubbelde wastafel en inloopdouche. De tweede badkamer is voorzien van een douche, wastafel met wastafelmeubel en kastje en een designradiator.

BUITENLEVEN
Het buitenleven is hier een waar genot, met een prachtig aangelegde tuin met een gloednieuwe veranda, waar je heerlijk met al je vrienden of familie kunt barbecueën.

OPTIES
Deze unieke woning is al héél bijzonder, maar biedt nog vele mogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig 3 extra slaapkamers creëren. De muur tussen de woonkamer en de keuken is niet dragend, dus deze zou je eruit kunnen halen en hier een nieuwe keuken met keukeneiland kunnen plaatsen. Het atelier zou eenvoudig kunnen worden omgebouwd tot slaapkamer en badkamer, zodat je in de toekomst geheel gelijkvloers kunt wonen.
Tot die tijd zou je deze ruimte kunnen verhuren. Denk aan een B&B of als vergaderruimte. Beide zeer lucratief. Uiteraard ook een ideale ruimte om opa en oma te laten wonen of een aupair.

DUURZAAMHEID
Het pand is weliswaar bijna 100 jaar oud, maar héél goed geïsoleerd en duurzaam. Om bollen goed te kunnen drogen was goede isolatie van groot belang. Op het dak liggen maar liefst 27 zonnepanelen.
Op dit moment is er een cv-ketel aanwezig, maar er is meer dan voldoende ruimte om een warmtepomp te installeren in de toekomst. De ramen in de uitbouw zijn voorzien van HR ++ glas. Een echte eyecatcher zijn de prachtige ijzeren kozijnen, die door een echte smid zijn gerestaureerd. Deze zijn voorzien van voorzetramen.

BUURTGIDS
De ligging van deze woning is ideaal. De gezellige dorpen Lisse en Sassenheim met diverse supermarkten, winkels en restaurantjes/terrasjes zijn binnen 10 minuten met de fiets te bereiken en in 30 minuten ben je op de fiets aan het strand. Bovendien zijn er diverse basisscholen en middelbare scholen in de omgeving. De bereikbaarheid is uitstekend, met snelwegen in de nabijheid en diverse steden zoals Amsterdam, Den Haag en Haarlem, op slechts 30 minuten rijden. Schiphol is in slechts 15 minuten met de auto. Dicht bij de bus naar Leiden en Haarlem en de trein brengt je elk kwartier vanaf station Sassenheim naar Leiden, Schiphol en Amsterdam.

BIJZONDERHEDEN
+ Het pand dateert van circa 1928;
+ Woonoppervlakte 283 m2 conform de NEN 2580 (meetrapport aanwezig);
+ Fraai aangelegde voor- en achtertuin;
+ Perceel 600 m2 en inhoud 1091 m3;
+ 3 slaapkamers, met de optie tot 3 extra;
+ 2 badkamers;
+ Door de goede isolatie hoor je de weg binnen niet;
+ Veranda in de tuin van circa 15 m2;
+ Openhaard aanwezig;
+ Schuur en afzonderlijke fietsenstalling aanwezig;
+ Oprit voor meerdere auto’s en een elektrische lader;
+ Kenmerkend is het royale woonoppervlakte, de stoere en monumentale uitstraling en de hoogte van de plafonds;
+ Gigantische inloopkast, waar menig fashionista jaloers op zou zijn;
+ Zeer goed geïsoleerd, waardoor je binnen niets hoort van de weg;
+ Mogelijkheid om het atelier om te bouwen tot B&B, aanleunwoning voor ouders of om dit gedeelte te verhuren als woning of vergaderruimte;
+ Zeer geschikt voor een (groot) gezin;
+ Levering in overleg.

DIT IS JOUW KANS
Deze woning is een zeldzame vondst en biedt een unieke kans om te wonen in een gerenoveerde bollenschuur met alle luxe en comfort die je maar kunt wensen. Maak snel een afspraak en ontdek zelf de vele mogelijkheden van deze bijzondere woning. Makelaar Rosalie Kneijber Zuidema staat voor je klaar. Ook na kantooruren of in het weekend ben je van harte welkom voor een rondleiding in deze monumentale bollenschuur.

Voor inlichtingen of het maken van een afspraak voor een bezichtiging:
Visch & van Zeggelaar Vecht en Bollenstreek op 071 234 0324 of 0294 240 004.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

***English description below***
LIVING IN A FORMER FLOWERBULB SHED
Among the blossoming bulb fields, Peter, Marijke and daughter Pien live in a monumental bulb shed that is almost 100 years old. This amazing house has 3 bedrooms (possibility of 6), a huge walk-in wardrobe, 2 bathrooms, a workspace, a multifunctional room and a beautifully landscaped garden all around, located in Lisse on a plot of 600 m2 between the bulb fields. Welcome to the Heereweg 450A.

Curious? Watch the video or call us the schedule a viewing.

WHAT THE SELLERS ARE GOING TO MISS
‘ The multifunctional nature of our house: from wonderful living and working to cosy parties in the drinks barn’

BACK THEN
This beautiful bulb shed was built in 1928 and designed by Van Reeuwijk of Sassenheim. The facade of this municipal monument reads Van der Zon. This was the first owner and after that the barn was used for two more generations to store and dry the bulbs. Via a hatch, the wooden crates with bulbs used to be moved up to the first floor to dry via a mechanical lift. In 2006, the bulb shed was transformed into a home and studio and gallery. Today, details of the original bulb function are still visible.

NOW
Peter, Marijke and Pien have lived in this unique home since 2012. For this family, the space at the front (the former studio), has been converted into a space with a tough and industrial look. This space is currently used as a work and relaxation area. There is a pool table, a cosy TV corner and, on an elevation, a large dining table. Many a party has been celebrated in this space, which is why the sellers call it the drinks barn.

TOUR
Picture this…
You arrive and park your electric car, next to your partner’s and put it on your own charger.
Through the front door, you arrive in the hall, where you hang up your coat and walk through to the living room. The fireplace and candles are lit and a nice music is playing.

Your partner is cooking in the luxurious open kitchen, equipped with a large fridge and freezer, 5-burner gas hob, extractor hood and lots of storage space. There is also a large oven, but it needs replacing.
The sliding door is open to the pretty back garden and you can hear the birds singing.
The children are playing in the workshop. Dinner is ready and everyone cosily slides into the table. After a nice dinner, it’s time to put the children to bed. They both have a nice room and their own shower.

When the kids are in bed, you fill up the bubble bath and then relax after a busy day with a glass of wine. Then walk into the huge walk-in wardrobe, pick out your outfit for tomorrow, walk through to your bedroom and crawl into bed. Sleep well.

Sleeping
The first floor currently houses 3 bedrooms, each with their own special features. The master bedroom gives access to a huge walk-in wardrobe that would be the envy of many. The red carpet has already been rolled out. The second bedroom consists of two parts. A sleeping area and a play/study area. From this room you have a beautiful view over the bulb fields. The third bedroom is currently used as a guest room. This room is spacious and nice and bright. This room contains the old bulb hatch.

Bathing
There are two bathrooms. The main bathroom is very spacious and features a toilet, bidet, design radiator, double sink and walk-in shower. The second bathroom has a shower, washbasin with vanity unit and cabinet and a design radiator.

Outdoor living
Outdoor living is a real pleasure here, with a beautifully landscaped garden with a brand new veranda, where you can have a lovely barbecue with all your friends or family.

OPTIONS
This unique home is already very special, but still offers many options. For example, you could easily create 3 extra bedrooms. The wall between the living room and the kitchen is non-bearing, so you could take it out and put a new kitchen with kitchen island here. The studio could easily be converted into a bedroom and bathroom, allowing you to live entirely on the ground floor in the future.
Until then, you could rent out this space. Think of it as a B&B or as a meeting room. Both very lucrative. Of course, it’s also an ideal space for grandparents to live in or an aupair.

SUSTAINABLE
Although the building is almost 100 years old, it is very well insulated and durable. To dry bulbs properly, good insulation was essential. There are no fewer than 27 solar panels on the roof.
There is currently a central heating boiler, but there is more than enough room to install a heat pump in the future. The windows in the extension have HR ++ glass. A real eye-catcher are the beautiful iron window frames, restored by a real blacksmith. These are fitted with front windows.

GUIDE
The location of this property is ideal,
The cosy villages Lisse and Sassenheim with various supermarkets, shops and restaurants/terraces can be reached within 10 minutes by bike and in 30 minutes you can be at the beach by bike. Moreover, there are several primary and secondary schools in the area. Accessibility is excellent, with highways nearby and several cities such as Amsterdam, The Hague and Haarlem just 30 minutes away. Schiphol Airport is just 15 minutes away by car. Close to the bus to Leiden and Haarlem and the train takes you every 15 minutes from Sassenheim station to Leiden, Schiphol and Amsterdam.

DETAILS
+ The property dates from circa 1928;
+ Living area 283 m2 in accordance with NEN 2580 (measurement report available);
+ Beautifully landscaped front and back garden;
+ Plot 600 m2 and contents 1091 m3;
+ 3 bedrooms, with the option of 3 more;
+ 2 bathrooms;
+ Due to good insulation, you do not hear the road inside;
+ Veranda in the garden of approximately 15 m2;
+ Fireplace present;
+ Barn and separate bike shed present;
+ Driveway for several cars and an electric charger;
+ Characterised by the generous living area, the sturdy and monumental appearance and the height of the ceilings;
+ Gigantic walk-in closet, which would be the envy of many a fashionista;
+ Very well insulated, so you won’t hear anything from the road inside;
+ Possibility of converting the studio into a B&B, assisted living for parents or renting out this part as a home or meeting room;
+ Very suitable for a (large) family;
+ Recently valued at €1,200,000;
+ Delivery in consultation.

THIS IS YOUR CHANCE
This property is a rare find and offers a unique opportunity to live in a renovated bulb barn with all the luxury and comfort you could want. Make an appointment soon and discover for yourself the many possibilities of this special home. Real estate agent Rosalie Kneijber Zuidema is at your service. You are also welcome after office hours or on weekends for a tour of this monumental flowerbulb shed.

+ Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs 1.150.000
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bouwvorm
Bouwjaar periode Vanaf 1906 t/m 1930
Bouwvorm Bestaande bouw
Liggingen Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom
Indeling
Perceel oppervlakte 600 m2
Woonoppervlakte 283 m2
Bouwjaar periode Vanaf 1906 t/m 1930
Energie
Isolatievormen Gedeeltelijk dubbelglas, Voorzetramen, HR glas
Soorten verwarming CV ketel
Soorten warm water CV ketel
CV ketel type 9000i AquaPower HRC30 CW6
Buitenruimte
Tuintypen Tuin rondom
Type Tuin rondom
Kwaliteit Fraai aangelegd
Bergruimte
Soort Vrijstaand hout
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten Op eigen terrein, Op afgesloten terrein
Soorten Geen garage
Dak
Dak type Plat dak
Overig
Permanente bewoning Ja
Waardering Goed
Waardering Goed
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen
Voorzieningen Mechanische ventilatie, Schuifpui, Glasvezel kabel, Zonnepanelen

+ Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief