Cornelis Trooststraat 62I

1072 JH Amsterdam

€425.000 k.k.

Beschikbaarheid

Verkocht onder voorbehoud

Oppervlak

55 m2

Bouwjaar

1925

Kamers

3

Dit prachtige appartement gelegen aan de Cornelis Trooststraat combineert de luxe van een net afgewerkte appartement met een prachtige ligging in het karakteristieke Amsterdamse centrum. Met twee slaapkamers, een met licht overgoten woon- en eetgedeelte, luxe uitrusting in keuken en badkamer én ideale thuiswerkplek kunt u hier rustig wonen en genieten van de bruisende Amsterdamse omgeving.

Indeling
Via een breed en prettig te belopen trappenhuis komt u bij de entree op de eerste verdieping: gang, nette badkamer voorzien van een douche, wastafel en toilet, eerste slaapkamer, welke momenteel wordt gebruikt als thuiskantoor, aan de voorzijde, royale woonkamer voorzien van een mooie houten vloer en openslaande deuren naar het op het zuiden gelegen balkon en open keuken, slaapkamer aan de achterzijde.

Omgeving
De Cornelis Trooststraat is een rustige straat midden in de populaire en vooral gezellige wijk “de Pijp”, om de hoek van de Ferdinand Bolstraat. Voor uw dagelijkse boodschappen zijn de Albert Heijn op het Cornelis Troostplein én natuurlijk de Albert Cuypmarkt op loopafstand te bereiken. Op het Cornelis Troostsplein bevinden zich: Brouwerij Troost, Le Pain Quotidien, een bloemenkraam en Loetje.
Daarnaast zijn in de directe omgeving vele leuke winkels, gezellige cafés, hippe restaurants en het Sarphatipark te vinden. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is goed (tram 4 en 12). De Noord/Zuidlijn bevindt zich op een steenworp afstand en met de auto is de ring A-10 binnen enkele minuten te bereiken.

Eigendomssituatie
Het appartement is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De jaarlijkse canon bedraagt € 300,38 (jaarlijks geïndexeerd) en loopt t/m 31-12-2046. Verkoper heeft tijdig (onder gunstige voorwaarden) de overstap naar eeuwigdurende erfpacht aangevraagd. Na 01-01-2047 zal de jaarlijkse canon € 927,44,- bedragen. Verkoper zal voor haar rekening de overstap bij de notaris afhandelen voor levering.

Vereniging van Eigenaren
Er is sprake van een kleinschalige V.v.E. bestaande uit 7 leden die zich laten ondersteunen door een professionele beheerder. De maandelijkse bijdrage bedraagt momenteel € 73,76, dit is inclusief o.a. de opstalverzekering en de reservering voor het onderhoud. Tevens is er een MJOP aanwezig en bedraagt de huidige kaspositie circa: € 10.000,-.

Bijzonderheden:
– Vraagprijs: € 425.000,- kosten koper;
– De woning is 55 m² groot conform NEN-2580 (meetrapport aanwezig);
– Balkon op het zuiden van 3 m²;
– Houten kozijnen voorzien van enkel glas;
– De maandelijkse servicekosten bedragen € 73,76;
– Oplevering in overleg, gewenste datum verkopers: januari 2022;
– Gelegen op erfpachtgrond, de jaarlijkse canon bedraagt € 300,38 (jaarlijks geïndexeerd) t/m 31-12-2046;
– Verkoper heeft tijdig (onder gunstige voorwaarden) de overstap naar eeuwigdurende erfpacht aangevraagd. Na 01-01-2047 zal de jaarlijkse canon € 927,44,- bedragen. Verkoper zal voor haar rekening de overstap bij de notaris afhandelen voor levering.
– Koopakte wordt opgemaakt door een notaris in Amsterdam.

+ Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs 425.000
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Bouwvorm
Bouwjaar 1925
Bouwvorm Bestaande bouw
Liggingen In centrum, In woonwijk
Indeling
Woonoppervlakte 55 m2
Energie
Soorten verwarming CV ketel
Buitenruimte
Tuintypen Geen tuin
Bergruimte
Parkeergelegenheid
Parkeer faciliteiten Openbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
Soorten Geen garage
Dak
Overig
Permanente bewoning Ja
Waardering Goed
Waardering Goed
Huidige bestemming Woonruimte
Voorzieningen

+ Lees meer