U wilt uw woning verkopen?

Daar komt heel wat bij kijken. Welke valkuilen zijn er, welke strategie heeft u nodig en bent u in staat de onderhandelingen te voeren?

Daarom is het goed om Visch & van Zeggelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar van Visch & van Zeggelaar behartigt alleen uw belang. In een vrijblijvend gesprek voorziet hij of zij u van advies.

Visch & van Zeggelaar is uw NVM-verkoopmakelaar!
Wij geven aan van welke diensten u gebruik kunt maken. Ook is het mogelijk om bepaalde dingen zelf te doen. Zo komen wij samen tot duidelijke afspraken, waardoor u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan. En welke dienstverlening u ook kiest, Visch & van Zeggelaar behartigt alleen uw belang.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan
Laat uw naam en e-mailadres hieronder achter, dan nemen wij contact op voor het maken van een afspraak om de mogelijkheden te verkennen.

Woning verkopen in 7 stappen

Stap 1: Vraagprijs bepalen
Stap 2: Het publiciteitsplan opstellen
Stap 3: De woning verkoopgereed maken
Stap 4: De bezichtiging
Stap 5: De onderhandelingen
Stap 6: De ondertekening van de koopakte
Stap 7: Naar de notaris

Stap 1: Vraagprijs bepalen
Een goede prijs voor uw woning is belangrijk. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt uw Visch & van Zeggelaar bij u thuis om de woning te inspecteren. Wij letten dan op de ligging en de technische staat van uw woning. Ook willen wij financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht van u weten.

Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert Visch & van Zeggelaar verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.
Ook krijgt u meer informatie over het verplichte energielabel. Op basis van al deze informatie krijgt u een uitstekend advies over een realistische vraagprijs.

Stap 2: Het publiciteitsplan opstellen
Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Afhankelijk van uw wensen en budget stelt uw NVM-verkoopmakelaar een uitgekiend publiciteitsplan op, waarbij kan worden geadverteerd in diverse media. Ook de inzet van sociale media is voor Visch & van Zeggelaar geen geheim meer.
Uw woning wordt ook aangemeld in de NVM-database voor woonobjecten. Hierdoor worden automatisch alle makelaars op de hoogte gesteld van uw aanbod. Uw woning wordt ook uitgebreid op funda.nl geplaatst. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland.

Stap 3: De woning verkoopgereed maken
Zorg dat uw woning er netjes bij staat. Potentiële kopers moeten het gevoel hebben dat het prettig wonen is. Verhelp kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat de tuin er uitnodigend uitziet.

Bekijk ook de tips om uw huis optimaal te presenteren. Wij bieden ook verkoopstyling aan. U kunt dan tegen geringe kosten interieur- en tuinadvies krijgen om uw woning beter te presenteren.

Stap 4: De bezichtiging
Visch & van Zeggelaar coördineert en begeleidt de bezichtigingen. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stelt uw makelaar een tijdstip vast. Zelf hoeft u niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Het is zelfs beter van niet. Kijkers stellen namelijk vaak meer vragen als u er niet bij bent. Bovendien durven ze meer te zeggen en brengen ze eventuele onduidelijkheden gemakkelijker naar voren.
De bezichtiging biedt Visch & van Zeggelaar een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-koper geïnteresseerd is in juist uw woning en waar aanvullende vragen liggen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij latere onderhandelingen. Uw verkoopmakelaar brengt na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat.

Kloppen potentiële kopers toch direct bij u aan, verwijs ze dan altijd naar uw verkoopmakelaar. Zo loopt u niet het risico dat er verschillende afspraken worden gemaakt.

Stap 5: De onderhandelingen
Voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op Visch & van Zeggelaar. Door onze jarenlange ervaring weten wij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Wanneer er meerdere bieders zijn, voorkomt Visch & van Zeggelaar dat u (kostbare) fouten maakt. Daarom stellen wij samen met u vooraf vast welke biedingstactiek u het best kunt volgen.
Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopovereenkomst worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen, geen huisvestingsvergunning kan krijgen of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is.

Naast deze voorwaarden maakt u met de koper ook afspraken over de datum van levering en de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting.

Stap 6: De ondertekening van de koopakte
Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Lees de akte zorgvuldig door en zet pas uw handtekening als alles volgens u juist is weergegeven.

Schroom ook niet uw Visch & van Zeggelaar nadere uitleg te vragen als iets u niet duidelijk is. Visch & van Zeggelaar informeert u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.
Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.

Stap 7: Naar de notaris
De ondertekende koopakte en alle relevante stukken gaan samen met een kopie van uw rijbewijs of identiteitsbewijs naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening.

Wij controleren altijd samen met u of de gegevens kloppen. Houd er rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Op de dag van levering gaat u met ons naar de notaris. U bent officieel geen eigenaar meer van de woning wanneer u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster.

Op het tijdstip dat daarvoor is vastgesteld in de leveringsakte, betaalt de koper de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die u achterlaat. De notaris zorgt voor de afrekening van de zakelijke lasten zoals de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten.

Daarnaast regelt hij de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op uw huis en de betaling van de rekening aan uw Visch & van Zeggelaar. Het saldo dat overblijft, maakt de notaris over op uw rekening. U ontvangt dit nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster. Dit is meestal één werkdag na de levering.

Ons team

Aart van Zeggelaar
Makelaar - Directeur
Martijn Derksen
Registermakelaar - Directeur
Lonneke de Goederen
Registermakelaar
Dominique Wout
Medewerkster binnendienst
Dorien Teerink
Kandidaat registermakelaar - taxateur
Olivier Schel
Registermakelaar - taxateur - Directeur
Sjors Teerink
Registermakelaar - taxateur - Directeur
Anna Karsten
Verhuurmakelaar
Stanley Brugman
Registermakelaar

Meld je aan voor de nieuwsbrief