Verhuren

U wilt uw woning(en) verhuren. Hier komt veel bij kijken, want u doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving. Welke huur kunt u vragen? Waar moet ik rekening mee houden?

Loop daarom eens binnen bij een NVM-makelaar. Hij is altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Hij kan u in een vrijblijvend gesprek van advies voorzien. Ook voor tijdelijke verhuur.

Een woning verhuren doet u in vier stappen. Een NVM-makelaar ondersteunt u tijdens alle fases.

Stap 1: Het aanbieden van de woning
Samen met de NVM-makelaar bespreekt u de woning die u wilt verhuren. De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden genoteerd en u geeft aan welke eisen u stelt aan de potentiële huurder.

Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. De NVM-makelaar is als geen ander op de hoogte van de markt en kan dan ook voor u een reële maximaal haalbare huurprijs vaststellen. Zo kan uw huurwoning uitgebreid en met alle kenmerken op funda.nl worden geplaatst.

Stap 2: De bezichtiging
De gegevens van uw pand zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Ook is gekeken naar de eisen die u stelt aan potentiële huurders. Komt dit met elkaar overeen, dan worden geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd om de woning te bezichtigen.

De bezichtiging biedt uw NVM-makelaar een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist uw woning. En waar aanvullende vragen liggen. Uw NVM-makelaar brengt na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat.

Stap 3: De acceptatie
Er wordt zorgvuldig gekeken naar uw eisen en wensen, want u neemt uiteindelijk de beslissing of u in zee gaat met de huurder. Besluit u de kandidaat-huurder te accepteren? En besluit de kandidaat-huurder uw woning te accepteren? Dan is uw NVM-makelaar onmisbaar.

Hij controleert samen met de kandidaat-huurder de woning en stelt een inspectierapport op. Zo hebt u beiden meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Gaat de kandidaat-huurder akkoord, dan wordt een lijst opgesteld met over te nemen zaken. Bijvoorbeeld een vloer of gordijnrails. Uw NVM-makelaar kan hier in ondersteunen.

Stap 4: De huurovereenkomst
Voor huurovereenkomsten nemen NVM-makelaars over het algemeen het meest recente contract van de ‘Raad voor onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. In de huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen.

Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door de NVM-makelaar uitgebreid geïnformeerd over hun rechten en plichten. Zo komen de huurder en verhuurder niet voor verrassingen te staan.

Ons team

Aart van Zeggelaar
Makelaar - Directeur
Martijn Derksen
Registermakelaar - Directeur
Lonneke de Goederen
Registermakelaar
Dominique Wout
Medewerkster binnendienst
Dorien Teerink
Kandidaat registermakelaar - taxateur
Olivier Schel
Registermakelaar - taxateur - Directeur
Sjors Teerink
Registermakelaar - taxateur - Directeur
Anna Karsten
Verhuurmakelaar
Stanley Brugman
Registermakelaar

Meld je aan voor de nieuwsbrief