Mijn favorieten

Visch & Van Zeggelaar, een stuk geschiedenis.

Geschreven door: Jan Piet van Zeggelaar

Naarden, oktober 2012

Nadat ik 11 jaar bij een makelaar uit Naarden de kneepjes van het makelaardij-vak had geleerd stond ik op het eerste zakelijke kruispunt van mijn leven: een firmantschap aangaan met mijn huidige werkgever of een eigen sprong in het ongewisse diepe. De makelaar had 6 zoons die aan het opstomen waren. Als werknemer een in die tijd zekere toekomst tegemoet gaan was voor mij geen optie, dus bleek de sprong in het diepe een logisch gevolg van mijn wens te zijn. De oude gevestigde makelaars gaven me weinig kans, ook toen was er al sprake van behoorlijke concurrentie. Maar, wie niet waagt die niet wint, dus op 1 januari 1973 stonden de lokale kranten bol van de advertenties met: “gevestigd te Bussum, Jan Piet van Zeggelaar, makelaar onroerend goed, aan-en verkoop, huur en verhuur, taxaties, hypotheken, assurantiën, beheer onroerend goed”.
 
De start was op de voorslaapkamer van mijn huis aan de Koningin Emmalaan 11 in Bussum. Na twee jaar was de voorslaapkamer te klein geworden door de toegenomen aktiviteiten en kocht ik het pand Wilhelminaplantsoen 15 te Bussum om de makelaardij aldaar voort te zetten. De koopprijs was fl. 98.500,-- (gulden), een bedrag waarvan je toen behoorlijk wakker lag.
 
Inmiddels had zich op de Huizerweg in Bussum gevestigd het makelaars-en assurantiekantoor P.W. Visch. Collega Visch hield zich in die tijd bezig voor 20% makelaardij en 80% assurantiën, bij mij was dat net andersom. Het was de tijd waarbij de expansiedrift hoog in het vaandel stond.
 
Na een paar jaar elkaars kat uit de boom te hebben gekeken hebben we besloten om op 1 januari 1977 tot een volledig samenwerkingsverband de zaken voort te zetten en is gekozen – vanwege de gunstige ligging – om dit te doen vanuit het pand aan het Wilhelminaplantsoen 15, een pand waar ik overigens met heel veel plezier precies 35 jaar heb gewerkt.

FOTO UIT 2006 VAN ONS KANTOOR OP HET WILHELMINAPLANTSOEN 15 IN BUSSUM

 
Met Pieter Visch heb ik 25 jaar een goed compagnonschap gehad onder de naam “Visch & Van Zeggelaar” en dat ondanks het feit dat er heel wat collegae en critici waren die ons geen lang zakelijk leven voorspelden.
 
In het jaar 2002 hebben we de zaak verkocht aan de “jongelui”. Pieter is na 2 jaar  uit de actieve makelaardij gestapt en zeer onlangs heb ik besloten het pennetje neer te leggen.
 
Ik ben er trots op dat mijn oud-werknemer Martijn Derksen en mijn zoon Aart van Zeggelaar met veel enthousiasme (inmiddels ook alweer bijna 10 jaar!!) leiding geven aan het bedrijf.
 
In de 50 jaar dat ik in de makelaardij werkzaam ben geweest is er veel verandert. Vroeger haalden we de cliënten op van het station Naarden-Bussum. Door de komst van tools als de computer, sociaal-media etc zijn de technieken van het benaderen van cliënten en het aanprijzen van het onroerend goed in een geheel ander daglicht komen te staan. Dat is prima, je moet met je tijd meegaan.
 
In het jaar 2010 is het kantoor verhuisd naar de mooiste “stek” van Bussum, Havenstraat 13 hoek Wilhelminaplantsoen. Vijf (!!) etalages en een enthousiast team zijn daar dagelijks bezig om zoekers het droomhuis van hun leven te bezorgen en eigenaren op professionele wijze bij te staan met de verkoop van hun pand.
Chapeau!!
 
Jan Piet van Zeggelaar

FOTO UIT 2005
Van links naar rechts: 
Martijn Derksen - Jan Piet van Zeggelaar  - Aart van Zeggelaar


De best verkopende makelaar van Naarden en Bussum


Wij zetten geen woningen te koop, wij verkopen ze!
 
Ervaring, deskundigheid, kennis van de markt. Begrippen die van toepassing zijn.
 
Voeg daarbij onze kwaliteitsgarantie, afspraak is afspraak, en u heeft een makelaar gevonden die zich onderscheidt van alle anderen!