U wilt een huis kopen

Wat zijn uw woonwensen? Bezit u een huis dat nog moet worden verkocht? Wat zijn uw financiële mogelijkheden?

Allemaal vragen die op u afkomen. Met behulp van Visch & van Zeggelaar vindt u daar een antwoord op. Door alles van tevoren goed door te spreken wordt het zoeken naar de juiste woning een stuk makkelijker.

Visch & van Zeggelaar is uw NVM-aankoopmakelaar!
Wij geven aan van welke diensten u gebruik kunt maken. Ook is het mogelijk om bepaalde dingen zelf te doen. Zo komen wij samen tot duidelijke afspraken, waardoor u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan. En welke dienstverlening u ook kiest, Visch & van Zeggelaar behartigt alleen uw belang.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan
Laat uw naam en e-mailadres hieronder achter, dan nemen wij contact op voor het maken van een afspraak om de mogelijkheden te verkennen.

Woning kopen in 7 stappen

Stap 1: Geschikte woning zoeken
Stap 2: Bezichtiging
Stap 3: Extra onderzoek
Stap 4: Onderhandeling
Stap 5: Ondertekening koopakte
Stap 6: Uw huis financieren
Stap 7: Notaris

Stap 1: Geschikte woning vinden
Wij raden u altijd aan eens een kijkje te nemen in de verschillende gemeenten en wijken die u bevallen. Daardoor krijgt u inzicht in de buurt en faciliteiten, zoals scholen en winkels.

Wij hebben een uitgebreid netwerk van NVM-makelaars. Hierdoor hebben wij als eerste inzicht in woningen die op de markt komen of heeft hij extra informatie over nieuwbouwprojecten. Dankzij zijn jarenlange ervaring maken wij snel een goede selectie uit het actuele aanbod.

U kunt natuurlijk ook zelf zoeken. Op funda vindt u nagenoeg het volledige aanbod van koopwoningen in Nederland. Wanneer u een funda-account aanmaakt en deze instelt, ontvangt u elke dag het nieuwste woningaanbod in uw mailbox.

Stap 2: Bezichtiging
Heeft u een huis gezien dat u aanspreekt, dan regelt Visch & van Zeggelaar een bezichtiging. Zo komt u er snel achter of de woning werkelijk aan uw wensen voldoet. Wij bekijken het huis met andere ogen. Wij letten vooral op het onderhoud van de woning en eventuele gebreken.
In sommige gevallen adviseert Visch & van Zeggelaar een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Op die manier kan de exacte staat van onderhoud van de woning worden bekeken. Ook hoort u van ons of er al meer bezichtigingen zijn geweest en welke biedingsprocedure wordt gehanteerd. Loop bij een bezichtiging ook even door de buurt.

Stap 3: Extra onderzoek
Wanneer u concreet een woning op het oog hebt, kan Visch & van Zeggelaar extra onderzoek naar de woning doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het checken van het verplichte energielabel, de bestemmingsplannen, de milieuaspecten en andere gegevens zoals van het Kadaster, gemeente, provincie of eventueel een Verenigingen voor Eigenaars (VvE).

Stap 4: Onderhandeling
Als u een bepaalde woning wilt kopen, adviseert Visch & van Zeggelaar u over de juiste biedingstrategie en een goed openingsbod. Als taxateur hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs. In de NVM-database voor woonobjecten kan hij bovendien zien wat de marktwaarde is van vergelijkbare woningen.

Verder helpen wij bij het vaststellen van de ontbindende voorwaarden. Op basis van deze voorwaarden kan een koopovereenkomst alsnog ontbonden worden. Welke biedingstrategie uiteindelijk gekozen wordt, is afhankelijk van de situatie.

Dankzij de ervaring van Visch & van Zeggelaar bent u echter verzekerd van een goed advies dat u veel geld kan besparen.

Stap 5: Ondertekening koopakte
Accepteert de verkoper uw bod, dan wordt de koopovereenkomst opgesteld. Wij lopen de koopovereenkomst met u door om te zien of alle gegevens kloppen.

Wij letten hierbij in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Is alles in orde, dan paraferen u en de verkoper de koopovereenkomst.

De koopovereenkomst gaat naar de notaris en u heeft vervolgens een wettelijke bedenktijd van drie dagen. Binnen deze tijd kunt u alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn de financiën rond en vormen ook eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakel meer, dan vindt op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaats bij de notaris.

Stap 6: Uw huis financieren
Wanneer uw bod door de verkoper is geaccepteerd, is het voor u zaak de financiering rond te maken.

Vaak sluit men hiervoor een hypotheek af. Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwplannen, uw eventuele eigen geld en de zogenaamde kosten koper (de kosten van de kadastrale inschrijving, overdrachtsbelasting en uw notariskosten voor het transport), kan Visch & van Zeggelaar precies vaststellen welk bedrag u aan hypotheek nodig hebt. Ook kunnen wij u laten adviseren over een hypotheek die bij u past. Meestal is voor de financiering een taxatie nodig.

Hiervoor heeft u vrijwel altijd een taxatierapport van een gecertificeerde taxateur nodig. Wij als aankoopmakelaar en de verkoopmakelaar mogen deze niet opstellen, omdat ze bij het onderhandelingsproces zijn betrokken. Maar ze kunnen u wel helpen met het vinden van een gecertificeerde taxateur.

Stap 7: Notaris
Als een datum is vastgesteld voor overdracht van de woning, adviseert Visch & van Zeggelaar u over alles wat moet worden geregeld. Zo vergeet u niets en kan de notaris de eigendomsoverdracht (akte van levering) voorbereiden. Een paar dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept-leveringsakte en een nota van afrekening.

Controleer altijd samen met ons of alle gegevens kloppen. Vlak voor de overdracht inspecteert u samen met ons de woning om te zien of deze nog in de afgesproken staat is. Daarna betaalt u (vrijwel altijd via de hypotheekverstrekker) bij de notaris de koopsom, de overige kosten en zo nodig de prijs van de overgenomen roerende zaken.

Vervolgens tekent u de akte van Levering. De woning staat nu op uw naam en wordt door de notaris ingeschreven bij het Kadaster.

Ons team

Aart van Zeggelaar
Makelaar - Directeur
Martijn Derksen
Registermakelaar - Directeur
Lonneke de Goederen
Registermakelaar
Dominique Wout
Medewerkster binnendienst
Dorien Teerink
Kandidaat registermakelaar - taxateur
Olivier Schel
Registermakelaar - taxateur - Directeur
Sjors Teerink
Registermakelaar - taxateur - Directeur
Anna Karsten
Verhuurmakelaar
Stanley Brugman
Registermakelaar

Meld je aan voor de nieuwsbrief